Zululand

Just nu befinner jag mig på ett magiskt ställe mitt inne i den Syd Afrikanska bushen, närmare bestämt i den lilla by Intibane, som tillhör Thanda Private Game Reserve, 3h från Durban. Jag är inbjuden till ett stort konstprojekt, anordnat av Star for Life tillsammans med den eminenta konstnären Johan Falkman. Vi är 30 personer från när och fjärran, fotografer, skulptören, målare, curatorer, författare och performanceartister. Vi ska alla inspireras av den makalösa Afrikanska kontinenten och skapa något med den i bakhuvudet. Våra alster ska sedan auktioneras ut om ett år i Stockholm. Själv representerar jag den textila mode biten. Jag har fått en fint syrum i lodgens allhus. Håller på med en kaftankappa i tyger från Mali, som sedan ska broddras med snäckor, ska även göra en klänning, några kaftaner och lite annat pyssel, som kommer att tillhöra kaftankappan. Pengarna, som inbringa ska gå till Startsidan for Life idoga arbete här i Zuluprovinsen mot Aids. Dan och Christina Olofsson gör ett makalöst jobb här nere. Den lilla logen med sina 30 små hus är spartansk och har alla bekvämligheter. Utanför elstängsel finns de stora vilda djuren, elefanter, lejon garderob,  bufflar, zebror, giraffer, ja