Arbetsläger

Har nu snart tillbringat en vecka i Yalikavak/Bodrum på ett arbetsläger för mig själv. Varfördå kan man undra, jo, för det måste vara tyst och jag måste vara total koncentrerad. Min uppgift har varit att förbereda hela musikalen The Book of Mormon, med krysschema – själva logistiken i pjäsen och ordentliga listor på vad alla ska ha på sig, byten och hur hela showen rent kostym mässigt ska se ut. Planerar tyginköp, klädinköp och vad vi ska sy. Det stora matbordet här i yali har fungerat utmärkt, so stort skrivbord. Min pappersrulle, där krysschemat vuxit fram har varit suveränt. Att sitta med sig själv hela dagarna är ganska tråkigt, så tristessen hålls i schack med arbete, för det finns inget annat att göra just nu och avsikten med hela isoleringen är just arbete. Väl hemma i Stockholm nästa vecka, så ska det bara vara att sätta igång hela maskineriet och jobbat mot premiären 26/1 – 2017. Musikalen är fantastiskt rolig och lurig, den slår åt alla håll. Vi såg den i London för några veckor sedan och det var verkligen ett sant nöje, alla får sig en släng av sleven, ingen går fri. Det som känns extra roligt är att vi har en extremt bra och rolig ensemble, med både nya och gamla ansikten. Har även djupdykt i Fassbinders underbara pjäs och film Petra von Kants Bittra Tårar. Ett brilliant kammarspel om ett gäng galna kvinnor. Om allt går som planerat skall den gå upp till våren. Jag hoppas verkligen att den blir av.