Turkisk Shopping

Jag kan aldrig sluta rekommendera den lilla vackra butiken Futa, som ligger på gågatan, efter den makalösa fästningen utmed gamla Bodrums shopping och restaurangstråk. Härinne samsas de mest utsökta antika bonader och prylar med konstfulla plagg, gamla kaftaner och sjalar, underbara ottomanska lampor och de mest ljuvliga smycken med stora barockpärlor, silver, guld, halvädelstenar och strass, som glittrar lika mycket som diamanter. Hit vallfärdar flotta damer från Istanbul och Ankare, för att köpa sitt bling. Istället för att investera i diamanter för 100 tusentals kronor, inhandlas här snarlika läckerheter för under 1000 lappen. Juvelerna håller hög kvalitet, inga stenar ramlar ur eller pärlor, som mister sin glans. Ägarinnan gör sitt bästa, för att man ska trivas, prova, avvakta, kanske handla eller inte och med all säkerhet återkomma vid ett annat tillfälle, för denna lilla inrättning är nämligen oförglömlig. Här vilar inga ledsamheter. Vi vet ju alla, att ibland måste man tänka efter vid inköp av diverse attiraljer. Frågan, som ständigt uppkommer är ju: behöver jag verkligen detta? Jag tycker alltid ett par vackra, något större örhängen och lite smink alltid behövs, i synnerhet för att pigga upp mig själv en tidig mörk vardagsmorgon. Har jag tur kan nämligen min uppiggning pigga upp mina kollegor. What comes around goes around, en liten visdom, som alltid är värd att beakta, med andra ord, spara inte på glittret andra kan bli smittade och snart glimmar alla – vilken dröm!