Bland sömmerskor och tillskärare

Måndagen i Warsawa har ägnats åt fabriksbesök, vilket är väldigt intressant.
Kapp och klänningsfabriken ska flytta till egna helt nybyggda topplokaler, för det nuvarande gamla huset ska lämnas tillbaka till ägarfamiljen! Sidentanten har redan flyttat till en stor fin ljus ateljé lokal. Det blir ett extremt lyft för alla fina kvinnor och män, som arbetar med kvalitetssömnad. Det är lika svårt att få tag på sömmerskor i Polen, som det är i Sverige. Det finns inga yrkesskolor för sömnad kvar i Polen. Hemma i Svedala finns det fortfarande några inrättningar, för skrädderi och tillskärning, underligt nog finns det mängder av skolor, för design av kläder. Utan tillskärning och skrädderi blir det inget mode alls. Ibland fattar man ingenting.

image
image
image
image
image
image
image
image
image