Flotta Handväskor

Igår avslutades Fashion auktionen hos världens äldsta auktionshus, det anrika Auktionsverket med visningslokaler på Nybrogatan i Stockholm. Jag hade nöjet att dyka in där efter stängningsdags, för att ta mig en titt på alla lyxiga accessoarer, som väskor, skor, scarves, smycken, skor och lite annat smått och gott av högsta kvalitet. Kläder är jag inte så intresserad av, eftersom jag mest går i min egen design eller något äkta vintageplagg ur mina gränslösa samlingar, som snart ska få krympa avsevärt. Det var ett oerhört exklusivt sortiment av prylar från Hermès, Chanel, Louis Vuitton och många andra flotta leverantörer, men dessa 3 är de som bringar mest pengar i secondhand världen. Här såldes en liten söt klassisk clutch från Hermès i krokodil för 166.000 + kommisisonsavgifter, typ 200.000 i slutpris, väskans ursprungspris har varit 70.000 enligt utsago. Personligen skulle jag aldrig kunna ha en clutch, hade tappat, glömt den någonstans för längesedan. För min del måste det vara praktiskt, väskan ska helst hänga runt kroppen, så att jag slipper fundra och att händerna är fria på aftonkvisten. Dagtid är handväskor, som hänger över axeln det enda alternativet, traditionella handväskor hade jag då jag var yngre och mer alert. Om du inte är ute efter nya Hermès väskor, så kan du bjuda på en dyrgrip här och få den till c:a 50% av ursprungspris. Alla varor är i utsökt kondition,  mer slitna och vanliga accessoarer kan man fynda på Auktionsverkets dagliga onlineauktioner, värt att ta sig en titt, men är du ute efter juvelen i kronan, så är denna auktion ett perfekt tillfälle att fynda. Innan du ger dig in i branschen, surfa gärna runt på sidor, som säljer begagnad lyx, typ www.vestiairecollective.com. Då kan du få en susning på prisbilden. Är du sugen på att sälja på auktion av denna typ, så måste det vara topp notch prylar i super skick. Det duger inte med Armani, Ralph Lauren eller Michael Kors, dessa kan gå på den dagliga onlineauktionen. Många av oss tycker ju att det vi själva har och betalade mycket för då vi köpte det är värt mycket och vi vill ha minst lika mycket för det, som vi gav på det. Får vi nobben blir vi lätt kränkta och fräser. Man måste dock förstå att detta är affärer på den högre nivån. Man kan likna det med att försöka lämna in en fin IKEA hylla på den Klassiska auktionen, som bara innehåller fantastiska antika möbler och textilier. Det innebär inte att det är något fel på IKEA hyllan, men den hör inte hemma där, den ska till ett annat ställe. Själv har jag inget problem med med vanlig secondhand, snarare tvärt om, gillar ju återvinning av den högre skolan, typ diska plastpåsar. Hurusom haver är det roligt att beskåda alla dessa vackra hantverk, som är tillverkade enligt konstens regler. Varenda söm är perfekt, tryck klara och sammanfogningar utsökta. Dessvärre är aldrig klädbiten lika bra. Trots lyxiga märken, så är sömnad och tillverkning aldrig på samma nivå, som accessoarskvaliteten. Gå in och titta på slutbuden på www.auktionsverket.se, så får du en bild av utbudet och prisbilden.