English courtesy

Efter ett dygn i London blev jag helt betagen av den engelska artigheten. Människor är anställda, för att hjälta oss, som ser villrådig ut på stadens gator. Vi fick frågan två gånger av superproffs, vill ni ha hjälp med något, helt underbart! Talade med en väninna, som tidigare bott i London och hon sa frankt att engelsmännen är Europas trevligaste folk, jag är benägen att hålla med. Bestämde mig för att läsa in mig på den engelska etiketten, när jag stötte på dessa tre böcker, ”How to Greet the Queen”, ”Her Ladyship’s guide to the Queen’s English” och ”A Butler’s Guide to Tabletter Mannens”. Tre underbara små böcker, som är diktade med glimten i ögat. Böckerna vore en förnämlig litteratur för kamrater, som är unga och går på högstadiet. Innehållet i dessa rara böcker är på pricken, kul skrivna med en humoristisk ton. Tricket är att vara vänlig, artig, hjälpsam och förlåtande i de mesta av situationer, något som borde vara en självklarhet. Jag ska genast försöka efterleva den engelska traditionen, eftersom jag tyckte den var helt makalös. Den klassiska strofen, behandla andra, som du vill bli behandlad själv borde vara riktlinjer för oss alla. Kan varmt rekommendera dessa små godbitar, köpte dem givetvis på Buckingham Palace, är helt övertygad att de finns på www.amazon.co.uk.