Stiliga Drottning Elizabeth II

Förmiddagen har spenderats på Buckingham Palace. Man firat drottningen med en utställning med hennes mest ikoniska klänningar och hattar. Elizabeth II har haft lyckan att operera när modet var som vackrast, enligt mig, 1947 – 1957, The Golden Years of Haute Couture. Har nu studerat Norman Hartnells fantastiska kreationer på nära håll, bl.a. brudklänningen och kröningsdressen. Båda två fullbrodroderade med kristaller, pärlor, guld och silvertråd. Drottning Elizabeth har verkligen sin egen stil, en hattparad med de mest bisarra champinjonliknande skapelser. Utställningen pågår till 2/10, samtidigt, som en ny utställning med helt andra kreationer öppnar på hemslottet Windsor Castle 17/9. Vårt besök i London har varit extremt trevligt. Allt funkar och folk är otroligt trevliga. Tågturen till Gatwick och incheckningen gick som ett lavemang, swisch sa det och vi var inne i avresehallen, extremt proffsig logistik, tillskillnad från Charles de Gaulle i Paris, som närmast liknar ett stort kaos med köer och extremt otrevlig personal. Kan ej ladda ner bilder på Norwegian, så de får dyka upp senare.